Muffins 🍪 met chocolade stukjes 🍫

 … heerlijk en glutenvrij 



Wat heb je hiervoor nodig?
250 g glutenvrije bloem van Schär
1/4 tl zout
2 tl wijnsteenbakpoeder
150 g rietsuiker
250 ml plantaardige melk
3 el appelmoes 
1 tl psyllium
80 ml olie
±1 tl vanille extract
125 g chocolade stukjes +25 g om er over te strooien

Aan de slag!
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten.
In een andere kom meng je al een natte ingrediënten.
Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet hier in het natte mengsel. 
Roer tot alles goed is gemengd en er geen klontjes meer zijn.
Spatel er de chocolade stukjes voorzichtig onder.
Leg in een bakvorm voor 12 muffins voorgevormde papiertjes of silicoontjes.
Lepel het deeg mengsel in de muffin vormpjes tot ze ongeveer 2/3 gevuld zijn. Bestrooi met wat extra chocolade stukjes.
Bak nu de muffins in een voorverwarmde oven op 175° C gedurende ongeveer 25 minuutjes.
Controleer of ze klaar zijn haal je ze uit de oven en laat goed afkoelen.

Smullen maar!

Kokenenkitch op Facebook

Reacties