Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 19 augustus 2015

Bruchetta met tomatensalsa


... een lekkere tapa



Nodig?
250 gram trostomaatjes
Italiaanse kruiden (of peper & zout)
1 sjalot
olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 teentje look
enkele blaadjes basilicum
stokbrood of toast

Aan de slag!
Meng in een kom anderhalve eetlepel olijfolie met de Italiaanse kruiden.
Was de tomaten (ontvel eventueel) en snijd deze in heel kleine stukjes.
Hak de sjalot zeer fijn en pers het teentje look.
Voeg de tomatenstukjes, sjalotsnippers en look toe aan de olijfolie met kruiden en voeg er een tl azijn over of naar smaak.
Meng het geheel goed door elkaar en serveer op knapperig stokbrood of toast dat je eerst even inwrijft met een stukje look. Strooi er versnipperde bieslook over.
Smakelijk!

Tip: Maak de salsa de dag voordien, het komt de smaak zeker ten goede!

Koken en Kitch op facebook

lookbroodje en salsabruchetta met artisjok



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.