Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven


     Ideaal op een luie zondag  ...



Ingrediënten:
300 g kabeljauwfilet (in blokjes)
250 g zalmfilet (in blokjes)
100 g garnalen
4 wortelen
2 preien (wit)
1 blokje visbouillon
100 ml droge, witte wijn
200 ml room
1 el marjolein (vers, gehakt)
1 el peterselie (gehakt)
100 g gruyère (gemalen)
boter
zout & peper uit de molen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.
Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie en marjolein. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.

Lekker met pommes duchesse of puree.

Bron Libelle Lekker

Koken en Kitch



Reacties