Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 13 november 2016

Ovenschotel met gehakt en prei

... super lekker gerechtje!
Wat heb je nodig?
500 g gehakt
2 tenen look
4 stelen prei
worchestersaus
2 tomaten
4 lente-uitjes
een handvol bladpeterselie
1 el mosterd
bruchettakruiden
olijfolie
peper & zout
verse kruiden: peterselie, bieslook basilicum

Aan de slag!
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vocht en de zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de kruiden, de lente-uitjes en de look fijn.
Bak eerst de look even aan in de olijfolie, voeg dan het gehakt bij en bak rul, niet te ver laten gaan want moet nog in de oven, en voeg op het eind de tomatenblokjes, lente-uitjes, de verse kruiden en de mosterd bij. Roer even door en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Snijd de prei in stukjes, bak deze aan in olijfolie gekruid met peper en zout en enkele druppels worchestersaus (optioneel). Snijd de bladpeterselie fijn en meng onder de prei.
Leg het gehakt onderaan in de ovenschotel met hierbovenop de prei.
Zet 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

Tips!
Enkele druppels worchestersaus bij je gestoofde prei geeft een overheerlijke smaak!
Je kan ook gedroogde kruiden gebruiken als je geen verse bij de hand hebt.
Als je het gerecht vooraf klaarmaakt, dan zet je
de schotel wat langer in de oven!

Koken en Kitch op facebook

Naar inspiratie van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.