Tagliatelle scampi


... met seizoensgroentjes




Ingrediënten:
1 el olijfolie 
1 ui (fijngehakt)
1 prei ( fijn gesneden)
1 teentje knoflook (geperst)
225 g tomaten uit blik
seizoensgroentjes (champignons, lente-ui, naar wens ....)
12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
250 g tagliatelle 
125 ml (soya) room

Aan de slag: 
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de ui, prei en knoflook en andere groentjes in 5 minuten.
Voeg de gepelde garnalen en toe en laat aan beide kanten even aanbakken. 
Doe de tomaten erbij  en laat enkele minuten stoven tot beetgaar. 
Voeg dan de room toe en laat nog heel even sudderen.
Kook ondertussen de pasta in gezouten kokend water of bouillon in ± 8 tot 10 min beetgaar.
Meng de pasta met de saus en serveer met gehakte peterselie en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!



Reacties