Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 29 mei 2015

Tagliatelle scampi


... met seizoensgroentjes




Ingrediënten:
1 el olijfolie 
1 ui (fijngehakt)
1 prei ( fijn gesneden)
1 teentje knoflook (geperst)
225 g tomaten uit blik
seizoensgroentjes (champignons, lente-ui, naar wens ....)
12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
250 g tagliatelle 
125 ml (soya) room

Aan de slag: 
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de ui, prei en knoflook en andere groentjes in 5 minuten.
Voeg de gepelde garnalen en toe en laat aan beide kanten even aanbakken. 
Doe de tomaten erbij  en laat enkele minuten stoven tot beetgaar. 
Voeg dan de room toe en laat nog heel even sudderen.
Kook ondertussen de pasta in gezouten kokend water of bouillon in ± 8 tot 10 min beetgaar.
Meng de pasta met de saus en serveer met gehakte peterselie en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.