Tajine met scampi

... een heerlijke, gezonde tajine.....

Nodig!
250 g scampi: ontdarmd en eventueel gepeld
1 blik gepelde tomaten in de winter/ een vijftal verse, rijpe tomaten in de zomer
1 blikje tomatenpuree
1 courgette
een bakje oesterzwammen
een gele paprika, het is dus niet noodzakelijk dat de paprika geel is, maar de kleur doet het!
2 sjalotten (of 1 ui)
1 glas witte wijn
1 teentje look
olijfolie en/of kokosolie
kruiden (denk: exotisch dus: komijn, kurkuma, gember, koriander, ras el hanout, paprikapoeder,...
of gewoon zo'n handig zakje couscouskruiden, naar smaak dus!)

Aan de slag!
Snijd alle groenten in hapklare stukken en scheur je oesterzwammen in reepjes. Verhit je tajine en warm wat olijfolie of kokosolie op. Fruit daarin je look en je ui en voeg de paprika en de courgette toe. Voeg vervolgens eerst de tomatenpuree toe en laat even stoven en later de tomaten en overgiet met witte wijn. Kruid af met peper en zout en verder naar smaak!
Vijf minuten voor je het gerecht serveert, voeg je de gepelde scampi's en de oesterzwammen toe. Voor extra variatie in kleur, mag je altijd afwerken met wat platte peterselie of koriander.
Lekket met rijst, quinoa, Marokkaans of Turks brood...
Smakelijk!

Tip: voor een pittigere smaak kan je harissa bijvoegen aan je saus.

Koken en Kitch op facebook

Reacties