Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 14 oktober 2015

Luchtige chocolademousse

... met platte kaas!


Nodig:
200 g chocolade puur
70 g opgeklopte platte kaas/kwark
4 eiwitten
60 g poedersuiker
1 snuifje zout

Aan de slag:
Smelt de in stukjes gebroken chocolade in een warmwaterbad of in de microgolf.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten met het snuifje zout tot een stevig schuim.
Meng de chocolade met de platte kaas en bloemsuiker, in je mengkom, tot een vloeiende massa.
Spatel er voorzichtig het eiwitschuim onder tot een schuimige chocolademousse.
Verdeel in een spuitzak en vul er de aperitiefglaasjes mee.
Plaats een uurtje in de koelkast.
Hmmm... smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.