Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 3 juni 2016

Gerookte forelsalade met groene appel

... op z'n IJslands!


Wat heb je nodig?
1 pak (± 125 g) gerookte forelfilet
1 groene appel
1 hardgekookt ei
½ kleine rode ui
2 à 3 el zure room
5 à 10 blaadjes munt, fijngehakt
1 el sap van citroen of limoen
Extra munt, waterkers of peterselie (om af te werken)
Een snufje zeezout en een snuifje zwarte peper

Aan de slag!
Hak de forel in grove stukken.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Hak het ei en de rode ui heel fijn.
Meng alles voorzichtig in een kom.
Voeg het limoensap, de fijngehakte munt, de zure room toe.
Kruid naar smaak met zout en peper.
Werk af met een beetje munt, waterkers of peterselie.
Dien op met crackers, knäckebröd of blinis, ook lekker als lepelhapje!
Smakelijk!
Naar een recept van Dagný Rós

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.