Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 10 juni 2016

Venkelrijst

... een heerlijk bijgerecht bij vis!



Nodig voor 4 personen:
250 g volwaardige rijst
1 halve kleine venkelknol
1 sjalot
2 el olijfolie
1 halve kl tijm
1 blad laurier
peper&zout

Aan de slag!
Snijd de venkel en de sjalot zeer fijn. 
Verhit de olijfolie en laat de sjalot glazig stoven. Voeg de venkel toe en laat al roerend even meestoven.
Voeg de rijst bij, roer deze ook even mee, en voeg 3 koppen water toe. Kruid naar smaak met de tijm, de laurier en peper&zout. Eventueel kan je een beetje groentebouillon bijvoegen.
Laat zachtjes sudderen gedurende ±40 min of naar aanwijzing op de verpakking.

Tip: Lekker met gebakken vis en een ratatouille met tomaten, courgette en aubergine.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.