Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 21 juli 2017

Komkommer in de lekkerste vinaigrette!

... lekker fris!
Wat heb je nodig?
3 el witte baslamicoazijn
6 el olijfolie (van goede kwaliteit)
1 snuifje zout
1 kl honingmosterd (ofwel 1 tl mosterd en 1 tl honing)
peper
eventueel andere smaakmakers, naar eigen inspiratie!
1 komkommer, niet te dik!

Aan de slag!
Los het zout op in de azijn. Belangrijk want in olie lost zout nauwelijks op. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg nu mosterd toe en klop tot de ingrediënten een geheel vormen. Belangrijk is om nu goed te proeven. Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd. Breng indien nodig op smaak of pas de verhouding aan afhankelijk van de ingrediënten. Je vinaigrette is nu klaar voor gebruik.
Schil de komkommer, maar niet helemaal rond, sla telkens een schil over.
Met een mandoline snijd je de komkommer in schijfjes in de vinaigrette.
Roer het geheel even door en zet in een kom met een luchtdicht afgesloten deksel in de koelkast.
Draai de kom regelmatig om zodat alles mooi kan infuseren.
Lekker als bijgerechtje op de BBQ, op een salade, op een burgerbroodje, ...

Eet smakelijk!

Tip!
Je maak dit best enkele uren voordien, nog liever de dag ervoor.
Je kan deze vinaigrette ook gewoon mengen met een lekkere frisse krop sla!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.