Biscuit met fruit en slagroom met chocolade




Nodig voor biscuit:
Ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder
Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De gateau 10 min op 150°C laten bakken en dan verder nog 40 min op 175°C.
Uit de oven halen, enkele minuutjes laten rusten alvorens te ontvormen.
Laat goed afkoelen.

Voor het garneren:
500 ml room
3 afgestreken sl bloemsuiker
eventueel likeur
chocoladeschilfers

Afwerking
Klop de slagroom op met de suiker.
Halveer het gebak (of verdeel het in drie schijven) en besprenkel de binnenkanten eventueel met een likeur, Bestrijk met slagroom, beleg met fruit en leg terug dicht.
Bestrijk de taart met slagroom aan de zijkant en werk af met chocoladeschilfers.
Vervolgens vul je een spuitzak met de overige slagroom en kan je de bovenkant van je biscuit versieren naar eigen keuze, ook met fruit!

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch




Reacties