Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 28 oktober 2016

Lekkere kerstster met bladerdeegworstjes!

Wanneer jij deze kerstster aan jouw gasten serveert,
 zullen ze het gegarandeerd willen proeven. 
Het is super gemakkelijk om zelf te maken!


Wat heb je nodig?
500g bladerdeeg
10 worstjes
1 eidooier opgeklopt in een beetje water

Hoe maak je het?
Begin met de oven voor te verwarmen op 200°C.
Leg vervolgens het bladerdeeg op het keukenblad en snijd in smalle stroken. Zorg dat je het bladerdeeg stroken hebt horizontaal en verticaal, zodat er vierkantjes ontstaan. Snijd vervolgens de knackworsten in kleine stukjes en rol de stukjes in de deegvierkantjes. Je hebt totaal 60 stukjes nodig, dus het is belangrijk dat je er genoeg maakt.
Bestrijk het deeg met een borstel met losgeklopt ei mengsel.
Leg vervolgens de stukjes bladerdeeg met knackworst op een met beklede bakplaat in de vorm van een ster. Je kan de ster nog even opnieuw bestrijken met ei...
Plaats de ster in de voorverwarmde oven voor 15 tot 20 minuten. (Iedere oven is anders!)

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.