Scampi in paprika-appelkerriesaus met rijst

 ... verrassend lekker met de appel en de paprika.

Wat heb je nodig?

400 g scampi's (gepeld)

2 sjalotten

1 teentje knoflook

1 gele paprika

1 appel

1 limoen

1 handje koriander (voor de afwerking)

300 g rijst

400 ml kokosmelk (blik)

1 blokje kippenbouillon

½ kl paprikapoeder

2 kl kerriepoeder (madras)

1 snuifje chilivlokken

olijfolie

peper&zout



Aan de slag!

Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de rijst beetgaar. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de scampi’s kort aan. Kruid ze met het paprikapoeder, peper en zout. Haal ze uit de pan.

Stoof in dezelfde pan de sjalot en de knoflook zacht. Kruid ze met het kerriepoeder. Voeg de paprika en de appel toe en roerbak ze 2 min. Voeg het kippenbouillonblokje en de kokosmelk toe en laat alles enkele minuten inkoken tot de saus een mooie dikte heeft.

Snijd de limoen doormidden. Snij 1 helft in partjes, pers de andere helft uit. Voeg de scampi’s opnieuw toe aan de pan en breng ze op smaak met de chilivlokken, enkele druppels limoensap en zout. Serveer de scampi’s met de rijst en werk het gerecht af met de koriander en de partjes limoen.

Smakelijk!

KokenEnKitch op Facebook

Reacties