Vegan noedelsoep met kikkererwten

 ... heerlijk comfortfood!

Wat heb je nodig?
1 gele ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
3 stengels bleekselderij in blokjes
3 wortelen in blokjes gesneden
1 blik kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
225 gram pasta
6 kopjes natriumarme groentebouillon
1 tl gedroogde peterselie of naar smaak
1/2 tl gedroogde oregano of naar smaak
1/4 tl gedroogde tijm of naar smaak
1/2 tl gedroogde salie of naar smaak
1 tl zout of naar smaak1/2 tl peper of naar smaak

Aan de slag!
Snijd de gele ui, selderij en wortel in blokjes. Knoflook fijnhakken
Fruit ui, bleekselderij, wortelen en knoflook op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is
Voeg gedroogde peterselie, oregano, tijm, salie, zout en peper toe. Bak nog een minuut tot gecombineerd
Voeg 1 blik uitgelekte en afgespoelde kikkererwten uit blik en groentebouillon toe
Laat 15 minuten sudderen, tot selderij en wortelen zacht zijn en de smaken zich hebben ontwikkeld
Voeg droge pasta toe aan soep en kook in soep, volgens de instructies op de verpakking*

Als de pasta gaar is, serveer en geniet!

Tip!
*Je kunt ervoor kiezen om de pasta apart te koken en indien nodig aan elke portie toe te voegen, aangezien de pasta de neiging kan hebben om veel vloeistof op te nemen als je restjes opslaat.

KokenEnKitch op facebook

Reacties