Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 12 maart 2017

Mandarijnen cake

... een heerlijk comfortje!
Wat heb je nodig?
115 g boter
2 eieren
200 g speltbloem
200 g rietsuiker
6 mandarijnen
125 ml yoghurt
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
1 snuif zout
poedersuiker voor de afwerking (eventueel)

Aan de slag!
Laat alle ingrediënten op kamerteperatuur komen.
Meng de boter met de suiker en de eieren en mix goed in de keukenrobot.
Pers 3 mandarijnen en doe het sap van de mandarijnen bij het beslag.
Meng de yoghurt ook door het beslag.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout. Mix ook het bloemmengsel door het beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm. Schil 2 of 3 mandarijntjes en verdeel de partjes over het cakebeslag. Bak de cake 40 à 45 min in een voorverwarmde oven op 180 °C
Serveer met een laagje poedersuiker en mandarijnpartjes.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook          

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.