Snelle tandoori curry met kip en bloemkool

... een snelle kipcurry met veel groentjes! 


Wat heb je nodig?

2 el volle yoghurt + extra

1 el olijfolie

2 el tandoori kruiden of 3 el pasta, zie notities voor tips

500 g kipfilet, in blokjes

400 g bloemkool, in roosjes

optioneel: zout

1 grote ui, in dunne ringen

1 olijfolie met een klontje boter 

1 grote rode paprika, in reepjes

100 ml water

zwarte peper

citroensap

100 g spinazieblaadjes


Aan de slag!

Roer de yoghurt, olijfolie en 1 el tandoori kruiden door elkaar in een grote kom. Schep de kip en bloemkool erdoor en laat marineren in de koelkast tot je uien gebakken zijn. Als er geen zout in je specerijen zit, voeg dan ook nog een snuf zout toe tijdens het marineren.

Verhit ondertussen een braadpan met olijfolie. Fruit de uienringen voor ±5 min met nog een extra eetlepel tandoori kruiden. Eventueel zout toevoegen als dit nog niet in de kruiden zit.

Roer daarna de kip en bloemkool erdoor en zet het vuur wat hoger, bak dit 5 min. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min terwijl je regelmatig roert.

Schenk het water in de pan, roer door (schraap ook over de bodem) en leg de deksel op de pan. Laat zo 15 min pruttelen. Proef na 10 min en bepaal of het gerecht nog zwarte peper en/of zout nodig heeft.

Zet daarna het vuur lager en roer er nog een flinke scheut yoghurt door en een kneepje citroensap. Als laatste gaan de spinazieblaadjes erdoor, die hoeven alleen even te slinken.

Serveer met rijst en optioneel nog wat grof gehakte koriander.

Smakelijk!

KokenenKitch op facebook

Reacties