Burger van geroosterde Broccoli 🥦 en kikkererwten

… een veggie burger

helemaal vegan!

 Wat heb je nodig? 

1 grote kop broccoli, in roosjes gesneden
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
2 el gemalen lijnzaad
2 el vegan worcestershiresaus
1 el hete saus
1 el dijonmosterd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ tl zout
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
⅓ kopje volkoren broodkruimels

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C
Leg de broccoliroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 15 min en zet dan opzij om af te koelen.
Doe de afgekoelde broccoliroosjes, kikkererwten, lijnzaad, worcestershiresaus, hete saus, mosterd , knoflook, zout en peper in een grote keukenmachine en laat goed mengen.
Roer met de hand paneermeel erdoor. Vorm in vier dicht opeengepakte pasteitjes.
Verhit een grote pan met olie op middelhoog vuur.
Bak zes minuten per kant (12 minuten in totaal).  

Tip! 

Serveer op volkoren broodjes met pittige vegan mayo en extra hete saus 

KokenenKitch op facebook

Reacties