Zelf vegan gehakt maken

. . . van tofu

  • Tofu rul gebakken
Dit heb je nodig voor vegan gehakt van tofu:
Een blok tofu a 200 – 250 g
1 kleine ui
1 groentebouillonblokje
1 el ketjap manis
½ el sojasaus
1 flinke snuif knoflookpoeder
1 snuif nootmuskaat
1 snuif kerriepoeder
1 snuif paprikapoeder

Zo maak je het vegan gehakt:
Pel en snipper het uitje en bak dit in wat olijfolie op een laag vuur een paar min met een snuif zout.
Maak de tofu ondertussen zo droog mogelijk door het eerst goed uit te laten lekken en daarna met een schone theedoek flink droog te drukken. De tofu moet echt goed droog zijn!
Verkruimel de tofu met je handen of een vork in een kom. Verkruimel daarna het bouillonblokje erbij.
Doe hier vervolgens de ketjap manis, sojasaus, alle kruiden en de afgekoelde ui bij en schep goed door elkaar. Laat dit tenminste 20 min zo staan om goed in te trekken.
Giet een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het vegan gehakt hier vervolgens ongeveer 10 min op een middelhoog vuur in. Schep heel regelmatig door, zodat het niet verbrandt. Hou je van een wat zachtere structuur, bak het vegan gehakt dan wat minder lang. Hoe je van wat hardere, krokante stukjes, bak dan wat langer. Let op, gebruik niet teveel olie, anders blijft het gehakt te nat.
Het vegan gehakt is nu klaar om verder gebruikt te worden in een gerecht. Maar je kunt het ook invriezen om op een later tijdstip te gebruiken!

Koken en Kitch op Facebook 

 


Reacties