Geroosterde bloemkoolsteaks met vegan Sriracha-mayo

 ... geroosterde bloemkool is extra lekker 

met deze Sriracha-mayonaise 


Wat heb je nodig?

voor de bloemkoolsteaks:

1  grote bloemkool

Sap van 1 citroen

2 el olijfolie

1 teentje knoflook

1 tl paprikapoeder


voor de Sriracha-mayo:

100 ml aquafaba

Peper&zout

kokosbloesemsuiker

1 tl uienpoeder

100 ml olijfolie

1 tl gladde mosterd

1 el Srirachasaus

1/2 tl guargom

water


voor de topping:

2 el pompoenpitten

2 el gehakte hazelnoten


Zo maak je de bloemkool:

Verwarm de oven voor op 180 C° en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Leg de schijven bloemkool op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover. Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.

Rooster de bloemkool 15 min in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 min

Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe. Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe. Je kan naar wens nog water en/of guargom bijvoegen voor de gewenste stevigheid. 

Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Naar een recept van Culy.nl


Reacties