... geroosterde bloemkool is extra lekker
met deze Sriracha-mayonaise
Wat heb je nodig?
voor de bloemkoolsteaks:
1 grote bloemkool
Sap van 1 citroen
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
voor de Sriracha-mayo:
100 ml aquafaba
Peper&zout
kokosbloesemsuiker
1 tl uienpoeder
100 ml olijfolie
1 tl gladde mosterd
1 el Srirachasaus
1/2 tl guargom
water
voor de topping:
2 el pompoenpitten
2 el gehakte hazelnoten
Zo maak je de bloemkool:
Verwarm de oven voor op 180 C° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Leg de schijven bloemkool op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover. Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.
Rooster de bloemkool 15 min in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 min
Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe. Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe. Je kan naar wens nog water en/of guargom bijvoegen voor de gewenste stevigheid.
Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.
Smakelijk!
Koken en Kitch op facebook
Naar een recept van Culy.nl
Reacties
Een reactie posten