Papieren muffinvormpjes maak je toch gewoon zelf!


 ... vanaf nu koop je geen kant-en-klare muffinvormpjes meer           

maar vouw je ze gewoon zelf van bakpapier!   

supersimpel en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!



Wat heb je nodig?

Voor het maken van deze papieren muffinvormpjes heb je een muffintray, een klein potje of blikje en bakpapier nodig. Verder gebruik je een pen, lat en schaar om de vormpjes uit te knippen.

Aan de slag!

Neem een muffintray en een blikje of potje dat in de muffinvorm past. Dit kan bijvoorbeeld een blikje tomatenconcentraat of energydrank zijn, als het blikje maar in de vorm past en de bodem raakt.

 Knip nu vierkantjes van 13 op 13 centimeter uit het bakpapier. Iets groter kan ook, afhankelijk van de grootte van de muffins die je gaat bakken. Knip er zoveel je nodig hebt.

Leg de stukjes bakpapier in de openingen van de muffintray en duw ze aan met het blikje. Pas wel op dat het papier niet scheurt. Druk het papier even stevig rond het potje.

Leg de vormpjes in de muffintray, vet ze eventueel in met wat bakspray of boter en vul ze vervolgens met je favoriete beslag. Nu kunnen ze de oven in!

Eenmaal gebakken til je de muffins aan de puntjes van het bakpapier uit de tray. Laat ze afkoelen en gemorste restjes die op de randen zitten kan je er zo afkrabben.

Koken en Kitch op facebook





Reacties