300 g scampi
2 avocado’s
3 grote tomaten
2 el olijfolie
1 tl limoensap
1 teentje knoflook
1 cm gemberwortel
1 mespunt cayennepeper
1 el olijfolie
honing, peper&zout naar smaak
2 el gehakte basilicum, peterselie,...
Aan de slag!
Maak de scampi’s schoon indien je ze niet kant-en-klaar gekocht hebt.
Snijd de avocado in blokjes.
Ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes. Meng met de avocadoblokjes in een grote kom.
Pers het knoflookteentje en rasp de gemberwortel.
Maak een dressing van de 2 el olijfolie, limoensap, knoflook, gember en cayennepeper en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
Bak de scampi 3 min op hoog vuur in 1 el olijfolie, bestrooid met zwarte peper en paprikapoeder.
Verdeel de salade over vier kommen of borden, voeg de warme scampi toe en garneer met de basilicum.
Smakelijk!
Koken en Kitch op facebook
Tip!
Ook als de scampi afgekoeld zijn, is deze salade nog heerlijk. Je kunt deze salade van scampi en avocado dus prima meenemen voor op je werk of onderweg. Meng de dressing er dan nog niet doorheen, zodat de salade lekker fris blijft.
Reacties
Een reactie posten