Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten

... deze frisse salade is een aanrader voor zomerse dagen, 
als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 venkels
2 sinaasappelen
150 g veldsla
60 g walnoten
2 stengels bleekselderij
4 el olijfolie

Kruidenmix
2 tl Herbamare® Original
1 tl gemalen mosterdzaad
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
1 theelepel laurier

Hoe maak je deze venkelsalade?
Snijd de onderkant en stelen van de venkels en snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes. Hak de walnoten grof.
Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij. Verdeel hier de dressing over. Serveer de salade eventueel met geroosterd speltbrood.

Tip!
Maak extra veel en bewaar een portie voor de volgende dag.

Koken en Kitch op facebook

Inspiratie recept https://www.avogel.nl/

Reacties