Poke bowl met kip

... een traditioneel Hawaïaans gerecht, 
   geserveerd in een kommetje! 

Het bestaat voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar er bestaan ook veggie versies en varianten met vlees. Meestal worden er dressings en toppings aan toegevoegd. 
Ziet het er niet heerlijk uit?
Wat heb je nodig?
Kies je basis: ga je voor witte of bruine rijst? Of eet je liever voor quinoa of bulgur? 
Kook een portie, laat afkoelen en doe het in je bowl.
Kies voor vis (zalm of tonijn), vlees (biefstuk) of een vegetarische variant (tofu, tempeh of quorn). 
Laat het zo’n kwartiertje marineren in een mengsel van 1 el sojasaus, 1 kl rijstazijn, 1 kl sesamolie en 2 fijngesneden bosuitjes.  
Snijd de ingrediënten in blokjes, bak ze eventueel en leg ze in je kommetje.
Snijd ook je groenten in blokjes en voeg ze toe aan je bowl: komkommer, avocado, edamameboontjes en zeewiersalade zijn lekkere voorbeelden.
Werk je bowl af met enkele streepjes dressing: sriracha- of wasabimayonaise is een aanrader!
Strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes en/of fijngehakte lente-uitjes over.

Smakelijk! 

Koken en Kitch op facebook

Reacties