Wortelstoemp met vegetarische bonenballetjes

... pittig vegan met het tomatensausje
Wat heb je nodig voor de wortelstoemp?
1 kg aardappelen
1 kg wortelen
1 takje tijm
1 sjalot
olijfolie
peper & zout

Aan de slag!
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Maak de wortels schoon en snij ze in schijfjes.
Stoom de wortels en de aardappelen gaar. Bewaar het stoomvocht.
Stoof het sjalotje glazig, voeg de wortelen bij en stoof even aan. Blus met stoomvocht.
Doe er de aardappelen bij en prak het geheel met een pureestamper.
Kruid met peper en zout en afgeriste tijm.

Dien op met de vegetarische balletjes

Wat heb je nodig voor de bonenballetjes?
2 el gebroken lijnzaad
1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld
1 blikje rode bonen, uitgelekt en gespoeld
1 sjalot, gesnipperd
2 el paneermeel (of panko)
een handvol peterselie, fijngehakt
een handvol vers koriander, fijngehakt
peper & zout
olijfolie
haver om de balletjes in te paneren.

Aan de slag!
Meng in een kom het lijnzaad met een lepel water en laat even rusten.
Prak in een andere kom alle bonen met een vork. Voeg de sjalot,
het paneermeel en de kruiden eraan toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
Meng tot slot met de gewelde lijnzaadjes.
Maak balletjes van het mengsel , paneer in haver en bak die in olijfolie tot ze gaar zijn.

Dien op met de wortelstoemp

Tip!
je kan deze balletjes ook serveren met limoenrijst en een pittig tomatensausje met sumac.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties