Huisgemaakte haverroom

... voor een lekkere romige saus zonder lactose


Nodig?
55 g havervlokken (glutenvrije)
6 dl water
een flink snuifje (zee)zout
2 el neutrale olie (zonnebloem- of koolzaad)
(een kaasdoek en een staafmixer)

Hoe doe ik het?
Giet het water in een kleine steelpan en laat het aan de kook komen.
Voeg de haver toe aan het kokende water (vuur kan uit) en roer dan goed zodat alles goed gemengd is. Dek de pan dan af en laat het mengsel 30 min staan.
Voeg zout en olie toe en giet het mengsel dan in een mixkom. 
Mix vervolgens tot je een gladde crème hebt.
Giet de room in de kaasdoek met een bakje eronder. Knijp alle vloeistof er uit. 
Verzamel de vloeistof in de kom. Als de mixer zijn werk goed gedaan heeft zal er bijna niets in de doek overblijven als je klaar bent..
De crème is klaar om te worden overgegoten in een gesteriliseerde fles.
(de fles vooraf spoelen met kokend water)

Tip!
De room blijft ongeveer 2 weken goed in de koelkast.
Je kan er heerlijke soepen, sauzen, ... mee afwerken!

Koken en Kitch op facebook

Reacties