Vegan chocomousse

... heerlijke chocomousse gemaakt met het vocht van kikkererwten, verrassend vol, 
lekker van smaak en bovendien heel gezond!
Wat heb je nodig?
1 blik kikkererwten, het vocht
100 g pure chocolade (70%)
een snuif zout
kokosbloesemsuiker

Aan de slag!
Klop het vocht van de kikkererwten met je mixer stijf.
Dat kan wel even duren. De bedoeling is dat het even stijf wordt als opgeklopt eiwit.
Voeg er een beetje zout en een beetje kokosbloesemsuiker aan toe.
Smelt de chocolade au bain-marie. ...
Als de chocolade een beetje is afgekoeld kan je hem voorzichtig onder het dik geklopte eiwitmengsel roeren. Stap voor stap zodat de chocolade steeds luchtiger wordt. Zorg
ervoor dat je enkel opgeklopte aquafaba gebruikt. Als het onderaan de pot wat lopender geworden is, klop het dan terug even op.
Verdeel over verschillende potjes en laat minstens 3 uur rusten in de koelkast. Rasp nog wat van de overige chocolade over de chocomousjes. Klaar!

Tip!
Bewaar de kikkererwten voor een ander gerecht!

Koken en Kitch op facebook

Reacties