De lekkerste tomatensaus

... met maar 4 ingrediënten,
  een heerlijke basissaus!

Wat heb je nodig?
3 kg rijpe tomaten
2 ajuin
4 teentjes look
150 g boter
peper&zout naar smaak

Zo maak je het!
Verse tomaten ontvel je en snijd in kleine stukjes. Je kan ook gepelde tomaten uit blik gebruiken.
Snijd de ui in stukjes en stoof even aan met de geperste look. Doe de tomaten, de boter bij de ui in de kookpot. Voeg een beetje zout en peper toe en breng het geheel aan te kook. Laat 60 min op laag vuur pruttelen en maak om de zoveel tijd de tomaten kapot met een houten lepel.
Breng op smaak met nog wat peper, zout en eventueel andere kruiden naar voorkeur.

Tip!
Deze saus is een een musthave in de vriezer. Je kan hem namelijk overal voor gebruiken: pasta’s, ovenschotels, pizza’s, noem maar op. Het idee is dat je één voorraad basissaus maakt, die je later, afhankelijk van het gerecht wat je maakt, op smaak kan brengen met extra ingrediënten en kruiden.
Dus maak meteen een voorraad!

Koken en Kitch op facebook

Reacties