Kokosyoghurt

... de enige, echte homemade 😋

Wat heb je nodig?
1 pakje kokoscrème  (200 gram)
2 probiotica capsules
350 ml (liefst gefilterd) water
een weckpot

Hoe maak je het?
Haal de santen uit de verpakking en doe het in een klein pannetje of bakje. Giet hier 350 ml kokend water overheen. Laat het 15 minuten rustig staan, de santen zal dan zijn gesmolten. Roer het geheel met een garde goed glad.

Laat het afkoelen tot het lauw is. Open dan de 2 capsules door ze los te draaien en doe de inhoud hiervan bij de santen. Roer nog een keer goed door met een garde en giet dit over in een schone weckpot . Laat dit 24 uur staan op een warme plek in huis. Boven de 20 °C is prima, dus in de zomer ergens in de keuken, in de winter ergens bij een verwarming. Schud af en toe even met de pot maar open hem niet.
Zet de pot na ongeveer 24 uur in de koelkast. Pas nu zal de yoghurt dik worden. Na nog eens 24 uur in de koelkast is het klaar. Open de pot voorzichtig, er zal wat druk op staan.

Roer de yoghurt even door en schep eruit wat je nodig hebt. Hij is in de koelkast ongeveer vijf dagen houdbaar.

Tips!
Gebruik hiervoor een pakje santen van 100% kokos, zonder toevoegingen.
Om te fermenteren heb je bacteriën nodig, deze beestjes zitten verpakt in capsules te verkrijgen in de biowinkel. (ook wel probiotica genoemd)
Gebruik een brandschone, glazen weckpot van minimaal 3/4 liter inclusief rubber ring die je goed kan afsluiten. Spoel de pot voor het gebruik af met heet water.

Koken en Kitch op facebook

Reacties