Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 5 mei 2018

Gezonde speculaaskoekjes

... met allemaal gezonde ingrediënten!

Nodig voor 20 koekjes:
140 g havermout
50 g amandelen
4 el kokosbloesemsuiker
6 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
1 tl zout
1/2 tl natriumbicarbonaat
6 el kokosolie
2 el amandelmelk
3 el amandelpasta
3 el ahornsiroop (meer of minder naar smaak)
1 handvol amandelschilfers

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de havermout, amandelen, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, het zout en natriumbicarbonaat in een blender en mix fijn.
Smelt de kokosolie en meng in een kom met de amandelmelk, de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg toe aan je geblende havermix en roer goed door.  Rol koekjes van het deeg te maken (±45g),
verdeel ze, voldoende uit elkaar, over een bakplaat en duw een beetje plat. Strooi wat van de amandelschilfers over de koekjes. Zet 15 min in de oven op 170 °C, of tot ze lichtjes kleuren.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Lekker!!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.