Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 21 september 2017

Gelakte zalm met boontjes

... dit gerecht is zowel koud als warm heel lekker!
Wat heb je nodig?
2 moten verse zalm
300 g boontjes
4 teentjes look
peper & zout
2 el balsamicoazijn
2 el sojasaus (milde)
1el olijfolie
sesamzaadjes

Aan de slag!
Bereiding:
Kook de boontjes samen met de knoflookteentjes (in hun geheel) in water met een beetje zout, peper en een scheut olijfolie tot ze gaar zijn.
Ondertussen giet je de sojasaus, de balsamicoazijn en de olijfolie in een pan en laat verwarmen. 
Bak de zalm hierin, zeker niet te lang anders wordt je zalm te droog! Overgiet de zalm tussendoor even met je sausje.
Serveer de zalm met de boontjes en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip: 
De gekookte look smaken zeker niet te sterk en kun je zo in zijn geheel opeten. 
Het is bijzonder lekker, het smelt als zachte boter in de mond en is heel gezond!
Je kan er krielaardappeltjes bij serveren!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.