Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 30 juli 2017

Wokgerechtje met spitskool en kardemom

... verrassend lekker!


Wat heb je nodig?
400 g gehakt, runds, lams, naar keuze..
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, in fijne stukjes gesneden
250 g fijne snijbonen, geblancheerd en in stukken gesneden
3 lente-uien, in reepjes gesneden
1 kleine spitskool, in reepjes gesneden
5 cardemomzaadjes, gepeld en geplet
1 el sesamolie
1 à 2 el zachte sojasaus, naar smaak
peper&zout
Aan de slag!
Verhit de wok met de olijfolie en bak daarin het gehakt rul. Kruid al een beetje met peper en zout.
Fruit er dan de look en het pepertje in.
Voeg de paprika en de lente-ui toe, roer alles goed door mekaar sidderen op een laag vuur tot beetgaar. Roer er de geblancheerde snijbonen door. Voeg dan de spitskool toe en bak deze mee.
De kool moet heel gaar zijn en ziet er dan glazig uit.
Breng het gerecht op smaak met de kardemommzaden, peper en zout (hiermee voorzichtig want er komt nog sojasaus bij!) en voeg er tot slot de sesamolie en de sojasaus toe.
Serveer op voorverwarmde borden.


Koken en Kitch op facebook

met dank aan Rosanne De Scheppe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.