Mosselen à la Basquaise

... een heerlijk mosselrecept!!

Nodig voor 2 :
2 kg mosselen
1 grote ui
2 teentjes look
3 zoete paprika’s (kan eventueel ook gewone zijn)
3 tomaten
1 klein handjevol zwarte olijven
zwarte peper
paprikapoeder
(verse) peterselie
1 groot glas witte wijn

Aan de slag!
Pel de uien en lookteentjes, snipper de look en snijd de ui in halve ringen.
Snijd de paprika. Verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
Ontpit de olijven en snijd deze ook in schijfjes in schijfjes.
De tomaten kan je in grove stukken snijden.
Kuis de mosselen en zet ze even in water (zodat een eventuele zandmossel kan lossen :-))
Doe de ui en look in een grote diepe kookpot met wat olijfolie. Roerbak even tot
ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe. Stoof even aan.
Voeg dan de tomaat en de olijven toe. Kruid ook bij met wat peper en paprikapoeder en stoof enkele minuutjes mee.
Voeg dan de mosselen bij de groenten, samen met de witte wijn.
Kook de mosselen op een laag vuurtje tot ze open gaan, schud ze voorzichtig even op en laat ze nog 'even' verder onder deksel sudderen.

Smakelijk!

Een recept naar inspiratie van Irina Souvandjiev‎

Koken en Kitch op facebook

Reacties