Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 8 juli 2017

Luikse salade

... een lekker en fris gerechtje bij warm weer!

Nodig voor 2 ?
250 g krieltjes
150 g fijne prinsessenboontjes
2 eieren
100 g gerookt spek
1 sjalot
een scheutje witte wijnazijn
Voor de vinaigrette:
½ el mosterd
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
peper  & zout

Zo maak je het!
Snijd de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snijd ze doormidden Laat alles goed afkoelen.
Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door en laat even meesudderen. Kruid met peper en een beetje zout.
Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.
Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.