Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 19 juli 2017

Gemarineerde garnalen op een stokje met een tomaatje

... de heerlijke kruidige geur maakt ze onweerstaanbaar!

Wat heb je nodig voor 2?
We maken 4 brochettes met 2 garnalen:
8 grote garnalen
8 kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
2 handen vol bladpeterselie
olijfolie
1 tomaat
1 lente-ui
10 zwarte olijven zonder pit

Aan de slag!
Pel de garnalen maar laat het uiteinde van de staart eraan. Verwijder het darmkanaal. Leg telkens een garnaal plat op een plank en een tomaatje aan de binnenkant van de kromming van de garnaal. Leg er nog een garnaal met een tomaatje naast. Spies een stokje door de de 2 garnalen en de 2 tomaatjes.
Maak de marinade met 1 dl olijfolie, de knoflook, 1 handvol gehakte bladpeterselie, peper en zout. Leg de brochettes in een kom en lepel op iedere brochette wat marinade. Zet weg in de ijskast tot je ze nodig hebt. Hoe langer de brochettes kunnen marineren, hoe beter. Dit kun je gerust de dag ervoor klaarmaken.
Gril de brochettes op de BBQ of zet ze 15 min. in de oven op 180°C. Snijd de tomaat, de lente-ui, de olijven en de overgebleven bladpeterselie fijn, giet er wat olijfolie bij en kruid met peper en zout.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Recept: Puur Genieten van PN

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.