Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 27 juli 2017

Gebakken prei met feta 🌱☘️

... héérlijk, deze smaken samen!
Nodig:
3 à 4 dikke preistengels
200 g feta
50 g geroosterde hazelnoten
50 g bladpeterselie

Aan de slag!
Snijd (de bovenste bladeren) 15 cm van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste drie bladeren. Snijd de preistukken overlangs in twee en was de prei grondig!
(de wortel houdt de bladeren bij elkaar en zo kan je ze goed en grondig spoelen).
Leg de preistronken met de gesneden kant naar onder even te drogen op een keukenhanddoek.

Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de open kant naar beneden en bak ze licht bruin op een zacht vuurtje. Draai ze voorzichtig om en giet er water bij zodat de prei 1 cm onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei gaar.
Verbrokkel intussen de feta en hak de peterselie en de noten grof, voeg alles samen en meng met een scheut olijfolie. Haal de prei uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze met de opengesneden kant naar boven. Lepel het feta-notenmengsel eroverheen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
De buitenste bladeren en het uiterst groene gedeelte bovenaan zijn hard en taai,
daarom verwijder je die het best!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.