Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 11 juli 2017

Gare courgetteslierten met krab

... met pijnboompitten, lente-ui en bladpeterselie


Nodig!
1 blik (200 g) krabvlees
1 grote courgette
2 lente-uitjes
1 bosje bladpeterselie
2 eetlepels mayo
1 handje pijnboompitten
peper&zout
olijfolie

Aan de slag:
Snijd de courgette in dunne plakjes met een dunschiller.
Leg ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie over.
Hussel alles luchtig door elkaar en zet 15 min in een voorverwarmde oven van 180 °C
Doe de pijnboompitten in een pan en laat ze lichtjes bruinen, blijf erbij zodat ze niet aanbranden!
Hak intussen de lente-uitjes en de bladpeterselie grof. Doe het blik krabvlees open en giet het vocht weg. Meng het krabvlees met de mayonaise.
Meng de courgetteslierten met de lente-ui en de bladpeterselie. Schik het krabvlees erbovenop en werk af met de pijnboompitten. kruid af met peper en zout naar smaak!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Inge Van Ryckeghem‎ met een PN recept uit Puur Eten 2 p74

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.