Berloumi met venkel in roomsaus

... een heerlijke combinatie, de lichtzure venkel met de berloumi!
Wat heb je nodig?
250 g berloumi
1 venkel
150 ml room
1 handvol peterselie
sap van 1 limoen
olijfolie
peper & zout

Aan de slag!
Snijd de venkel in dunne plakjes met een mandoline of dunschiller. Voeg het limoensap toe samen met een flinke scheut olijfolie, gekruid met peper en zout. Zet dit even opzij (je kan dit ook op voorhand doen!)
Snijd de berloumi in plakjes en bak of grill ze in de pan zonder verstof. Laat beide kanten goed kleuren. Als alles een mooi kleurtje heeft, gier er dan de room bij en laat dit heel even opkomen, gekruid met peper en zout ...normaal niet nodig!
Je kan de venkel straks gemarineerd rauw gebruiken (je kan deze ook 'even' opstoven in de marinade, maar dan minder zuur gebruiken)
Haal de pan van het vuur, strooi er in het midden de gehakte peterselie over en dresseer hierover de venkel.
Je kan dit serveren met de pan op tafel met een takje groene venkel erop!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Berloumi is een Belgische variant op de Griekse halloumi, een beetje minder zout!

Naar inspiratie van een recept van Pascale Naessens

Reacties