Yoghurtcake met blauwe bessen

... is ontzettend makkelijk te maken 
en verrassend lekker fris en zoet tegelijk!

Wat heb je nodig?
250 g yoghurt natuur
250 g boter
250 g speltbloem
180 g rietsuiker
1 zakje vanille rietsuiker
4 eieren
250g bosbessen

Aan de slag!
Laat de boter rustig smelten. Intussen meng je de suiker onder de eieren. Roer de gesmolten boter eronder en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Pas op het laatste volgt de yoghurt en de bosbessen.
Giet het deeg in een met boter ingevette cakevorm die je ook bemloemde.
Zet 50 min in een warme oven op 180°C
Je kan dan even met een satéprikker controleren of deze gaar is.
Haal hem dan uit de oven en laat even afkoelen voor je hem uit de cakevorm haalt.
Serveer met verse bosbessen!

Een heerlijke smeuïge cake! Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties