Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 18 mei 2017

Gerookte zalm met rivierkreeftjes

... opgevuld met rivierkreeftjes, zalmeitjes, 
groentjes en een dillesausje, een heerlijk voorafje!


Nodig:
200 g gerookte zalm
125 g kerstomaatjes
150 g rivierkreeftjes
1/2 potje zalmeitjes
2 lente-uitjes
peper&zout
1 el mayonaise
peper&zout
plasticfolie

voor het sausje:
verse dille
sap van 1/2 citroen
olijfolie

Aan de slag!
Snijd de kerstomaatjes en de lente-uitjes fijn. Doe ze in een grote kom.
Meng er de uitgelekte rivierkreeftjes, de zalmeitjes en de mayonaise onder. Kruid met peper en zout.
Leg plasticfolie in een kopje. Schik hierin eerst een plak zalm en vul deze op met het vismengsel. Vouw de hoeken van de zalm naar binnen en druk ze stevig aan. Draai het kopje om en haal het zalmpakketje er voorzichtig uit. Schik het op een serveerbord.
Werk de andere zalmpakketjes af op dezelfde manier.

Hak voor het sausje de dille fijn en doe in een vijzel, samen met het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat de dille zijn groene kleur begint af te geven. Giet dit sausje, net voor je opdient, over de zalmpakketjes.

Tip!
Het is helemaal niet erg wanneer de mayonaise uit de zalmplakjes zich mengt met het groene dillesausje. Integendeel, dat ziet er net lekker smeuïg uit!


Laat het smaken!!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.