Gele tomatensoep met paprika en kerrie

... een heerlijk soepje!
Nodig:
2 bokalen gele gepelde tomaten van Elvea
4 gele paprika’s
1 dikke wortel
2  uien gepeld en in grove stukken
2 teentjes look
2 el olie
1,5 l kippenbouillon
witte peper & zout
2 kl kerriepoeder
afwerking:
1 klein potje mascarpone,
bladpeterselie

Aan de slag!
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in grove stukken. Snijd de uien in grove stukken. Pel de look en snipper fijn. Schil de wortel en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een kookpot. Bak de ui en de knoflook gedurende ca. 2 minuten. Doe de wortel, tomaten en paprika’s erbij en bak ze even mee. Doe de kippenbouillon en het kerriepoeder erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep met deksel op de pot 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Kruid naar smaak met (witte) peper en zout en serveer ze meteen. Schep er een lepel mascarpone op en werk af met gehakte bladpeterselie.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties