Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 18 april 2017

Chocolade-ei met slagroommousse

... een elegante, overheerlijke eierschaal van chocolade 
met hemelse witte-chocoladecrème met frisse marmelade!

Je hebt nodig (voor 4 stuks)
400 g chocolade, puur
100 g cchocolade, wit
250 ml slagroom
50 ml oranje-gele marmelade (perzik, abrikoos, ananas...)

Zo maak je het!
Hak de pure chocolade fijn en smelt het au bain-marie. 
Leg een lepel chocolade in het midden van een dessertbordje en laat het alvast een beetje stollen.
Terwijl de chocolade verhardt, blaas je vier kleine ballonnetjes op tot ze een diameter hebben van ongeveer 8 cm. Neem ze voorzichtig af zodat je zeker weet dat ze schoon zijn en doop ze dan in de rest van de gesmolten chocolade. 
Druk de ballon in de chocolade op het bordje en laat het drogen, terwijl je de ballon vasthoudt zodat het niet wegglijdt.
Zodra de chocolade echt volledig is gestold, prik je de ballon kapot en verwijder je die volledig.
Voor de mousse smelt je de witte chocolade en meng je daar de slagroom doorheen. Neem dan een spuitzak en spuit de mousse in de eierschaal.
Voor de "dooier" hol je een kleine kuil in het midden van de mousse uit. Doe er met een lepel een klodder marmelade in en je perfecte Paasdessert is gereed! 

Tip!
Het resulterende bedrog is het in dit geval zeker waard. En je kunt de schaal natuurlijk met elke andere soort mousse vullen, afhankelijk van het seizoen of de gelegenheid.
Dit ei zal je gasten imponeren en een echte hit zijn aan de Paastafel!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Tony Mesotten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.