Cake clementine

... met amandelmeel... gewoon heerlijk!
Wat heb je nodig?
450 g mandarijntjes (bio)
2 steranijs
1 pijpje kaneel
300 g amandelmeel
250 g cocosbloesemsuiker
2 el oranjebloesemwater
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
7 eieren
een handje amandelschaafsel

Aan de slag!
Zet de mandarijntjes in hun geheel (dus met schil en al) met de steranijs en het pijpje kaneel in water
op en breng tegen de kook aan. Laat dit ongeveer 2 uurtjes zachtjes garen. Giet de mandarijnen af
en laat ze afkoelen. Dit gedeelte is makkelijk vooraf voor te bereiden.
Smeer een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in met wat boter. Knip voor de bodem
een stukje bakpapier op maat om de cake straks makkelijker te kunnen lossen.
Verwarm de oven voor op 160 °C
Haal de eventuele pitjes uit de mandarijntjes en pureer ze geheel in een keukenmachine of met de
staafmixer helemaal fijn. Weeg 450 g van het mandarijnen mengsel af. Doe er de gemberpoeder,
kaneel, suiker en het amandelmeel bij en klop dit met een mixer door elkaar. Voeg er al kloppend
een voor een de eieren aan toe en als laatste het oranjebloesemwater. Giet het beslag in de
bakvorm. Strooi de geschaafde amandelen erover en bak de cake in ruim een uur gaar.
Controleer met een prikker of de cake gaar is door deze er midden in te steken, komt de prikker er
schoon uit dan is de cake gaar. Wanneer je iets meer ervaren bent dan druk je met je vingers
bovenop de cake, wanneer deze terug veert is de cake gaar.
Deze cake is zowel warm als koud teserveren en blijft een paar dagen lekker.
Ook is hij makkelijk in te vriezen om later te gebruiken.

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Tony Mesotten

Reacties