Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 15 februari 2017

Turks brood met kip en spinazie

... lekker als lunch of als partysnack! 
Turks brood belegd met kruidige kip, spinazie en paprika.
Nodig!
1 Turks brood
300 g spinazie
100 g roomkaas naturel
1 sjalotje
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
300 g kip
1 tl paprikapoeder
½ tl komijn, gemalen
peper & zout
2 gegrilde paprika’s uit pot
50 g geraspte kaas

Aan de slag!
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met paprikapoeder,
komijn en peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de kip in een klein beetje olie gaar.
Halveer het turks brood doormidden en besmeer de onderste helft met de roomkaas. Hak
het sjalotje en de knoflook fijn en bak 2 min in de olijfolie (in de pan van de kip of een
schone pan). Voeg de spinazie (beetje bij beetje) toe totdat deze geslonken is.
Verdeel de spinazie en stukjes kip over de roomkaas. Snijd de paprika in reepjes en verdeel
over het turks brood. Bestrooi met kaas en dek af met het boevenste gedeelte van het
brood. Doe het brood nog 7 min in de oven zodat het lekker knapperig word en de kaas
smelt.
Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Lekker als lunch of als partysnack, zowel warm als koud!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.