Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 23 februari 2017

Gewokte runderreepjes met paprika

... in de wok
Wat heb je nodig?
600 g biefstuk
6 el sojasaus
1 el geraspte gember
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 el sherry of sake
1 tl suiker
1 chilipepertje, ontpit en fijngesneden
2 el plantaardige olie
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, in reepjes
1 dl vleesbouillon
1 tl maïszetmeel
bosje lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels koriander of peterselie, fijngesneden
peper & zout

Aan de slag!
Snijd de biefstuk in reepjes. Meng met de sojasaus, de gember, de knoflook, de sherry, de suiker en het chilipepertje. Laat 20 minuten marineren.
Haal de runderreepjes uit de marinade (bewaar deze voorlopig in de koelkast) en dep ze droog. Roerbak ze in de olie.
Schep ze dan uit de wok en houd ze warm. Roerbak nu de reepjes paprika. Voeg de bouillon toe en laat 2 min onder deksel verder stoven.
Roer het maïszetmeel door de marinade en giet bij de groenten.
Laat nog 1 minuut verder koken en voeg dan het vlees, de lente-uitjes en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst.

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Tony          

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.