Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 23 januari 2017

Schorseneren met brie

... zo lekker!!

Wat heb je nodig?
1 kg verse schorseneren
250 g rijpe brie
1 ui
2 teentjes look
1 glas witte wijn
1 handvol walnoten
olijfolie
rozemarijn kruiden van O&V
peper & zout

Aan de slag!
Maak de schorseneren schoon met een dunschiller, spoel ze in azijnwater, bewerk nog even met de dunschiller en snijd ze dan in gelijke stukken.
Leg ze in een pan, giet er de witte wijn bij en vul aan met water tot de schorseneren onderstaan.
Giet er een flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Hak ondertussen de ui en de look fijn en voeg bij de schorseneren.
Laat het geheel ongeveer 20 min zachtjes koken onder deksel. Giet dan het water af en zet de pan even terug op het vuur zodat het overtollige vocht verdampt.
Verwarm je oven voor op 180°C.
Leg de groenten in een ovenschaal de in brie gesneden stukken tussen en bestrooi met rozemarijnkruiden. Zet ongeveer 10 min in de voorverwarmde oven.
Voeg de laatste 3 min de walnoten toe zodat deze niet verbranden!
Geniet vooral van dit heerlijk gerecht!

Tip!
Je kan er brood bij serveren voor de niet PN-ers ;-)

Naar inspiratie van een recept van Pascale Naessens!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.