Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 17 november 2016

Zalm met prei en tomaat uit de oven

... de tomaatjes geven een mooie kleur aan het gerecht 
ze worden door de oven echt lekker sappig!
Wat heb je nodig?
2 stukken zalmfilet op vel
sap van ½ citroen
250 g à 3 stelen prei, in dunne ringen gesneden
verse oregano, fijngehakt
50 ml room
6 kleine trostomaatjes, gehalveerd
olijfolie
peper & zout
10 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt

Aan de slag!
Warm de oven voor op 180°C.
Wrijf de stukken zalm in met versgemalen peper,zout en citroensap en laat ze even liggen. Stoof de prei glazig in olijfolie gekruid met peper, zout en oregano. Doe de gestoofde prei in de ovenschaal en giet er de room over.
Bak de zalm in een pan met olijfolie even aan op de velkant en leg op de prei.
Kruid de tomaatjes met peper, zout en oregano en leg ze eromheen. Strooi pistachenootjes eroverheen. Schuif de schaal in de oven en bak de zalmschotel in 20 minuten goudbruin en gaar.
Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.