Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 25 april 2017

Vegetarische groentenburger met kikkererwten en linzen

... ideaal als lunch voor onderweg
of als veggieburger met een speltbroodje
Wat heb je nodig voor 4 burgers:
100 g linzen, geweekt en gekookt volgens verpakking
200 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
1 ei
1 el rode currypasta
100 g havermeel (havermout in de blender)
2 el gehakte bladpeterselie
peper & zout
cayennepeper
olijfolie

Aan de slag!
Breng de linzen aan de kook in een pot koud water en laat verder koken tot ze zacht zijn (± 30min).
Wanneer je de linzen hebt afgegegoten, doe je de helft ervan in een keukenrobot.  Voeg daarbij de uitgelekte kikkererwten, de currypasta en het ei. Mix tot er nog een paar kleine stukjes zichtbaar zijn.
Voeg dit nu bij de andere helft van de linzen en de er de gehakte bladpeterselie bij;
Meng voorzichtig tot homogeen mengsel met het havermeel.
Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout, cayennepeper en verder naar smaak!
Zet het nadien even in de koelkast tot het mengsel wat is opgestijfd.

Verdeel het mengsel in 4 porties en maak van elke portie een veggieburger.
Bestuif de burgers met wat haverbloem en bak tenslotte in de olijfolie.



Tips!
Lekker tussen een speltbroodje met een frisse salade!
Lekker als lunch onderweg!
Je kan de burgers nog wel een dag of twee in de koelkast bewaren of in de diepvries!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.