Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 7 november 2016

Lasagne van savooikool

... een heerlijke, hartige ovenschotel!


Wat heb je nodig?
savooikool, 8 bladeren
1 blik tomatenblokjes, 400 g
500 g bruine champignons (of gewone)
150 g rocotta 
150 g volle room
30 g parmazaan
olijfolie
peper&zout

Aan de slag!
Warm je oven voor op 180°C
Haal de bladeren zorgvuldig van de kool, haal de harde nerven er even uit en kook ze gedurende ± 10 min in water met zout toegevoegd. Haal ze uit het kookvocht en laat ze droge op een  zuivere keukenhanddoek, dep ze desgewenst even verder droog met een andere verse handdoek om te veel vocht in je gerechtje te voorkomen.
Snijd de champignons in schijfjes en bak je aan in olijfolie, gekruid met peper en zout en voeg de tomatenblikjes toe. Laat het geheel even inkoken met de toegevoegde ricotta en room,  kruid deze saus verder af naar smaak.
Leg onderaan in je ovenschaal een blad of  2 savooikool, en leg hierop enkele el tomatensaus.
Werk zo verder in laagjes en werk af met als laatste tomatensaus die je met de parmazaan bestrooit. 
Zet de schotel een 15 à 20 min in de voorverwarmde oven van 180°C


Tip!
Zorg er zeker voor dat je savooikoolbladeren heel droog zijn!
Gebruik volle ricotta en room voor een optimale smaak!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.