Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 29 september 2018

Spaghettipompoen

... gewoon heerlijk!!!
Nodig:
1 spaghettipompoen
olijfolie
peper&zout
je favoriete tomatensaus
geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag!
Snijd je pompoen doormidden, haal de pitten eruit met een soeplepel.
Bestrooi de vruchthelften met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Je kan dit even uitborstelen.
Zet de pompoen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een uurtje. Controleer regelmatig!
Ondertussen kan je de tomatensaus klaarmaken.
Haal de pompoen uit de oven en laat even rusten. Schraap met een vork het vruchtvlees los zodat je sliertjes krijgt zoals pasta. Deze kan je mengen met de saus, terug in de pompoenschil leggen en met kaas bestrooien om eventueel te gratineren.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Weetje!
Deze winterse pompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees binnenin. Dat is heel draderig en wanneer je het lostrekt met een vork lijkt het net spaghetti. Het vruchtvlees is dan ook een ideale en gezonde vervanger voor de klassieke pastasliertjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.