Ovenschotel met gehakt en bloemkoolpuree

... en tomaatjes, heerlijk met al deze groentjes!
Wat heb je nodig voor 2?
4 wortelen
250 g champignons
twee uien
een handvol kerstomaatjes
4 teentjes look
een volledige bloemkool
400 g gehakt
chilipoeder

Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes gaar in water met vier knoflookteentjes, een scheut olijfolie, peper en zout.
Snijd intussen de uien en wortelen in kleine stukken en stoof ze in een flinke scheut olijfolie. Wanneer de uien en wortelen opstaan, snijd dan de champignons in vier. Doe ze daarna bij de uien en wortelen. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg je het gehakt toe. Roer regelmatig zodat het gehakt verkruimelt. Kruid met veel peper, een beetje zout en chilipoeder. Halveer de kerstomaatjes en roer ze onder het gehakt en de andere groenten. Kies gerust hoeveel kerstomaatjes je er zelf in wil, dit hangt ook af van de grootte van de kerstomaatjes. Laat nog een drietal minuten meestoven en doe dan de gehakt/groentenmengeling in een ovenschotel.

Als de bloemkool gaar is, giet je het water af en zet je de pan terug op het vuur. Voeg dan een flinke scheut olijfolie toe en pureer de bloemkool met een pureestamper. Om de puree smeuïger te maken voeg je meer olijfolie toe.
Lepel nu de puree over de groenten. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 180 °C indien je de ovenschotel eerder gemaakt hebt. Indien je hem net ervoor bereid hebt is 20 minuten voldoende.
Smakelijk en geniet ervan!


Naar inspiratie van Pascale Naessens.

Koken en Kitch op facebook



Reacties